advertentie

Winteropvang daklozen opent deuren door aankomende vrieskou

De winteropvang voor Schiedamse en Vlaardingse daklozen in de Vlaardingse Elementen gaat open. Vanaf vrijdag 5 januari kunnen dak- en thuislozen zich vanaf 17:00 uur melden bij De Elementen in Vlaardingen voor bed, bad en brood.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 04 januari 2024 19:34

De winterkouderegeling wordt steeds belangrijker door een stijgend aantal dak- en thuislozen, volgens Beleidsadviseur Sara Does van de gemeente Vlaardingen. “Tot nu toe is gebleken dat er voldoende plek is, maar daarin kunnen wij schakelen. Op- en afschalen is belangrijk bij deze doelgroep, want je kan het nooit helemaal voorspellen.”

De opvang wordt georganiseerd door Stichting Onder een Dak (Stoed). Eva Landa, Manager Zorg van Stoed merkt op dat de winteropvang in de Elementen zestien mensen een slaapplaats kan geven in de koude nachten. “Aan de Olivier van Noortlaan is er ook nog een opvanglocatie voor nog eens tien tot zestien mensen.”

“Aandacht en een stevige maaltijd”

Volgens Landa biedt de opvang meer dan bed, bad en brood. “Ze krijgen natuurlijk ook aandacht, ze krijgen echt een stevige maaltijd, maar het belangrijkste is de saamhorigheid. Je ziet dat cliënten veel met elkaar praten. Er worden spelletjes gedaan en er wordt muziek gemaakt.”