advertentie

Vlaardingse ‘moeras’ heemtuin dicht, maar zonder blubber maandag weer open

De Vlaardingse heemtuin is door de hevige regenval van de afgelopen dagen onder gelopen en het gevolg is: plassen water in het gras en geultjes die uit de oevers treden. Daarom is er besloten de tuin tijdelijk te sluiten.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 05 januari 2024 18:40

“De veiligheid van bezoekers is belangrijk en hier kan iemand struikelen door de blubber”, vertelt medebeheerder Lianka Boot van de Heemtuin, terwijl ze over de zompige paadjes wandelt.

Snoeien

Boot is samen met een andere collega bezig om de bomen bij te houden en de tuin aan te harken, toch is het lastig om de tuin te onderhouden door het blank staan van paden en stukken gras.  “We kunnen niet zo heel veel doen, we lopen te veel schade als wij daar nu gaan werken. Eigenlijk moeten wij nu snoeien, maar dat laten wij nu even met rust en hopen dat het water snel zakt.”

 In het weekend blijft de tuin nog dicht, maar mogelijk openen de poorten vanaf maandag weer. “Maandag lopen wij hier eerst even een rondje om te kijken hoe het water is en ik hoop dat het dan weer open kan. Maar dan moet het wel het weekend droog blijven.”