advertentie

Agressieve dronken bestuurder zorgt voor ravage in Vlaardingen

Vrijdagavond is een ravage ontstaan nadat een dronken bestuurder capriolen uithaalde op de Billitonlaan. Terwijl de man vanuit de Timorstraat achteruit de doorgaande weg opreed, moest een aankomende politiebus uitwijken. Hierbij werden twee andere geparkeerde auto’s geramd.

redactie

door redactie

zaterdag 06 januari 2024 10:27

De politiebus was op weg naar een (andere) melding en reed met vaart over de Billitonlaan. Bij de uitwijkactie werd de auto van de dronken bestuurder geraakt, waarna de bus doorschoot en tegen een geparkeerde auto aanreed. Die schoof 10 meter de stoep op. Hierbij werd een derde auto geraakt. Ook een vierde auto raakte beschadigd. Een vijfde en zesde auto hielden lichte blikschade over aan het incident.

dasfgsgfdgfrjghfdhgmkjkjxgfdh

De dronken bestuurder bezorgt de buurt al langere tijd overlast, aldus buurtbewoners. Zo ook vanavond. Hij gedroeg zich zeer agressief.

Volgens de buurtbewoners stond de politie al enige tijd in de buurt te posten, wachtend op een geschikt moment waarop de man kon worden aangehouden. Hij is na de botsing al schreeuwend in de boeien geslagen en naar het bureau gebracht. Een takelbedrijf heeft de drie beschadigde auto's meegenomen.

De politiebus is met een eigen dienst afgevoerd. Twee agenten zijn ter controle naar het ziekenhuis gegaan.