advertentie

Gezelligheid, maar ook zorgen tijdens nieuwjaarsrecepties

Het nieuwe jaar is voor de gemeente Schiedam en de gemeente Vlaardingen nu echt begonnen. Beide gemeente hielden hun openbare nieuwjaarsreceptie. Burgemeester Bert Wijbenga en burgemeester Jules Bijl keken in hun speech vooruit naar een nog beter Schiedam en Vlaardingen.

“Vlaardingen Doen”

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

zaterdag 06 januari 2024 23:42

In Vlaardingen wordt er tijdens een drukke nieuwjaarsreceptie in de gemeenteraadszaal teruggekeken op een geslaagd jubileumjaar, Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Wijbenga spreekt in zijn toespraak over alle evenementen, zoals de Kraanconcerten en het Stadsspektakel. Toch kijkt de burgemeester ook terug naar de aanslagen op verschillende panden in de stad. “Buren en mensen in de wijk hebben een angstig en onveilig gevoel, onacceptabel. Ik hoop heel erg dat aan deze ellende voor de mensen in die buurten een einde komt.”

 “Het jaar van de draak”

In Schiedam begint burgemeester Jules Bijl met de uitspraak dat 2024 het jaar van de draak is, wat een jaar vol voorspoed betekent.  “Als ik om mij heen kijk zien we dat de signalen over de economie niet heel gunstig zijn er gaan in Den Haag bezuinigingsscenario’s rond.” Maar Bijl blijft niet lang negatief en blikt vooruit in zijn toespraak naar 750 jaar Schiedamse stadsrechten. “2024 is het jaar waarin wij ons opmaken om ons jubileumjaar voor te bereiden. Een jubileumjaar van, voor en met de stad.”