advertentie

Spoedeisende Hulp in Franciscus Vlietland twee uur eerder open

De Spoedeisende Hulp (SEH) in het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam verruimt de openingstijden vanaf vandaag, maandag 8 januari. Patiënten uit de regio kunnen vanaf vandaag twee uur eerder terecht op de SEH, die voortaan zeven dagen per week van 8:00 uur tot 21:00 uur geopend is.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 08 januari 2024 08:00

De afgelopen tijd heeft het ziekenhuis samen met Huisartsenposten Schievliet en de betrokken huisartsen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord nauwkeurig gekeken naar de openingstijden van de SEH. “We zien op de locatie in Rotterdam dat het tussen 8:00 uur en 10:00 uur erg druk is en om de druk op die locatie én de reistijd van mensen uit de regio te verminderen hebben we ervoor gekozen op twee uur eerder open te zijn”, zegt André Niessen, zorgmanager Spoedeisende Hulp bij het Vlietland.

Lang was het verruimen van de openingstijden van de SEH in Schiedam niet mogelijk door personeelstekort. “Omdat we met te weinig personeel moesten werken konden we het rooster niet rond krijgen en nu wel.” Niessen is erg enthousiast over deze ontwikkeling. “Ik ben heel blij dat dit gelukt is, maar het personeelstekort blijft te groot om weer 24/7 open te gaan. Veilige en goede zorg bieden is nog altijd het belangrijkst.”