advertentie

Verdacht gedragende man uit de bosjes geplukt in buurt van Gretha Hofstralaan

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in de omgeving van de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen, de buurt waar al eerder aanslagen waren op het woonhuis van loodgieter Ron van Uffelen.

 

Verdacht gedragende man uit de bosjes geplukt in buurt van Gretha Hofstralaan
Het dichtgetiummerde pand van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan, foto: Twee
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

maandag 08 januari 2024 18:33

Agenten zagen in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari in de omgeving van de bewuste laan een man 'die zich verdacht gedroeg'. Ze besloten hem te controleren.

Rond het woonhuis en de bedrijfspanden van de loodgieter is sinds de reeks aanslagen verscherpt toezicht. Toen de verdachte de surveillerende agenten even na 02:00 uur zag, rende hij direct weg. 'Even was hij uit beeld, maar niet veel later zagen de agenten de man in de bosjes liggen en konden ze hem aanhouden'.

De 19-jarige man uit Delfzijl bleek volgens de politie onder andere in bezit van een bivakmuts. 'Ook wat hij mogelijk nog kort vóór zijn aanhouding in bezit had, wordt onderzocht. Net als de reden waarom hij ervandoor ging en zich voor de agenten verstopte'.

'Ook wordt onderzocht of er een link is met de reeks explosies in Vlaardingen'. De verdachte is vandaag, maandag 8 januari, voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten dat hij veertien dagen langer blijft vastzitten.

Nóg een aanhouding na vondst zwaar vuurwerk op 23 december in auto Gretha Hofstralaan

Vandaag maakte de politie ook bekend dat er gisteren een tweede aanhouding is verricht in het onderzoek naar aanleiding van de vondst van zwaar vuurwerk in een auto op zaterdag 23 december 2023 aan dezelfde Gretha Hofstralaan. De 30-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid en zit vast.

Zaterdag 23 december controleerden agenten een geparkeerde auto waarin een 24-jarige man deed alsof hij sliep. De auto werd grondig doorzocht en daarbij werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen dat ook gebruikt wordt bij explosies en waarvan het bezit strafbaar is. De 24-jarige Rotterdammer die in de auto zat werd aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Onderzoek leidde naar de 30-jarige Rotterdammer die zondag 7 januari werd aangehouden. Hij wordt verhoord waarbij ook onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen. Hij wordt komende woensdag voorgeleid.

Zes aanhoudingen

Met de twee die vandaag bekend werden, staat het totaal aantal aangehouden personen voor aanslagen op het bezit van de loodgieter nu op zes. Eerder werden al een 26-jarige Rotterdammer, verdacht van een explosie op 12 december op dezelfde Gretha Hofstralaan, twee tieners uit Rotterdam en bovengenoemde 24-jarige Rotterdammer aangehouden.

'Politie, gemeente en particuliere beveiligers blijven zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in Vlaardingen' melden de agenten. 'Melden van verdachte situaties blijft van groot belang. Ziet u iets verdachts, een persoon of een voertuig, meld dit dan altijd via 112. Melden kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34'.