advertentie

Marvin Visser verlaat Vlaardingen in Beweging na 7,5 jaar: ‘Zo’n club ga ik nooit meer meemaken’

Na zeven en een half jaar als directeur zal Marvin Visser per 1 maart vertrekken bij Vlaardingen in Beweging (ViB). Een organisatie die Vlaardingers aan het sporten probeert te krijgen. “We waren een soort concurrent van de sportverenigingen, nu werken we echt samen.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 08 januari 2024 18:59

“Als ik wegga zijn we al vijf keer verhuisd”, lacht Visser. “Toen ik binnenkwam op een zolderkamer in de Zuidbuurt was ik de vijfde medewerker. Nu zijn we met 22 mensen.” Hij kijkt trots terug op zijn tijd bij ViB. “We zijn in niets dezelfde organisatie als die werd opgericht in 2013. We waren toen sporten aan het stimuleren omdat we sporten leuk vonden. Nu doen we het om mensen fysiek, mentaal en maatschappelijk verder te helpen.”

‘Binnen 48 uur een productiebedrijf geworden’

Visser benoemt de coronapandemie als zijn pittigste periode. “17 maart 2020: heel Nederland in lockdown en iedereen keek naar mij: wat gaan we doen. Ik ben toen gelukkig goed geholpen door het team. Binnen 48 uur waren we een soort productiebedrijf met tal van filmpjes.” Visser vertrekt en dus is ViB op zoek naar een nieuwe directeur. “Ik zou zeggen dat ik er officieel niet over ga, maar deze organisatie gaat mij inmiddels wel aan het hart. Het moet iemand zijn die verder kijkt. De nieuwe directeur hoeft in ieder geval niet bezig te zijn met of iedereen het goede aan het doen is iedere dag.”

Visser gaat per 1 maart aan de slag bij de Beweegalliantie. Een organisatie, opgericht door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die meer mensen meer moet laten bewegen. “Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging, maar ik vind het lastig om achter te laten wat ik hier heb. Bij de kerstbijeenkomst stond ik van de zijkant naar het team te kijken en toen dacht ik: zo’n club ga ik nooit meer ergens meemaken. Het is nog wel een beetje onwerkelijk dat ik dat moet achterlaten.”