advertentie

Burgemeester sluit twee panden na schietpartij, politie geeft signalement van voortvluchtige verdachten vrij

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft twee woningen aan de Geert Grootelaan zondag met spoed gesloten. In één van de woningen vond afgelopen zaterdagnacht een schietincident plaats waarbij een 29-jarige man zwaargewond raakte.  Ook een woning tegenover de schietpartij is gesloten. In deze woning vonden agenten voorwerpen die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Hier werd ook één van de drie aanhoudingen verricht.

Burgemeester sluit twee panden na schietpartij, politie geeft signalement van voortvluchtige verdachten vrij
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

maandag 08 januari 2024 23:34

De schietpartij vond de nacht van zaterdag op zondag rond 2:00 uur plaats.  Het slachtoffer werd zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. 'Hij ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis' laat de politie weten.

Een 24-jarige man uit Den Haag is na een korte achtervolging aangehouden. Hierbij heeft de politie gericht op de verdachte geschoten. Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident, is later in de nacht ook aangehouden.

Wat de rol van de aangehouden mannen is bij het schietincident, wordt onderzocht. Zowel de woning waar het schietincident plaatsvond als de woning van de derde verdachte zijn gesloten. 'Hoelang de woningen gesloten blijven is op dit moment nog niet bekend' meldt de gemeente.

Twintig rechercheurs

Een team van twintig rechercheurs doet volop onderzoek. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en er zijn onder andere meerdere auto’s in beslag genomen voor onderzoek. 'Ook is een aantal camerabeelden veiliggesteld' laat de gemeente weten. 

Signalement

De politie heeft het signalement van twee mannen die rond het tijdstip van de schietpartij bij de woning zijn gezien vrijgegeven. 'Het gaat om een licht getinte man, tussen de 20-30 jaar met donker haar en een baard. Hij droeg een donkere jas met een kraag zonder capuchon. Onder zijn jas droeg hij een lichte kleur vest of trui met capuchon. Hij droeg een grijskleurige muts en een donkere schoudertas. De tweede man is ook licht getint en is tussen de 17 en 25 jaar. Hij had een stoppelbaard en droeg een donker petje, een donkere jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen. Op het rechterbovenbeen van de broek is vermoedelijk een roodkleurig logo cq opdruk te zien.'