advertentie

Burgemeester Vlaardingen over explosies: ‘We moeten de drempel verhogen om incidenten te voorkomen’

Het lijkt de afgelopen weken bijna dagelijkse kost in Vlaardingen: explosies. Deze week was het twee keer raak in de Koekoekstraat. Zondag op maandagnacht bij een ouder echtpaar en maandag op dinsdagnacht bij de buren. Wat is er toch aan de hand in Vlaardingen? Burgemeester Bert Wijbenga zegt er in ieder geval alles aan te willen doen om dit soort situaties te voorkomen.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 09 januari 2024 17:09

“Het lijkt wel als of branden en aanslagen op woningen normaal zijn. Maar ik wil heel graag zeggen tegen alle Vlaardingers dat het niet normaal en onacceptabel is.” De burgemeester staat in contact met de politie en justitie en doet er met hen alles aan om dit soort situaties te voorkomen. “We moeten de drempel verhogen om incidenten te voorkomen.”

‘Stevige straf’

Met de twee explosies van deze week nog vers in het geheugen lijkt het vooralsnog niet dat die drempel al verhoogd is. “Maar ik zie ook wel dat we al drie daders hebben gepakt en die kunnen rekenen op een stevige straf.” Wijbenga vertelt dat het om gevangenisstraffen gaat van tussen de één en drie jaar.

Of er een verband is tussen de explosies in december en van deze week kan de burgemeester niet zeggen. Wel wil hij duidelijk aangeven er samen met politie en justitie alles aan te doen om dit soort aanslagen onmogelijk te maken.

Buurtbewoners hopen in ieder geval er snel een einde komt aan de reeks explosies en dat de daders gepakt worden. “Want wie weet ben ik de volgende.”