advertentie

Vlaardingse Ian Maatsen de Champions League in met Borussia Dortmund

Profvoetballer Ian Maatsen vertrekt naar het Duitse Borussia Dortmund. De geboren Vlaardinger wordt uitgeleend door het Engelse Chelsea, waar hij sinds 2019 actief is. Het is de eerste keer dat Maatsen wordt verhuurd naar een club op het hoogste niveau en zal na de winterstop zelfs de Champions League ingaan.

Vlaardingse Ian Maatsen de Champions League in met Borussia Dortmund
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 11 januari 2024 15:36

Eerder werd Maatsen ook al uitgeleend aan de Engelse clubs Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. Hier speelde hij op het derde niveau, League One, en het tweede niveau, de Championship. Sinds het begin van het huidige voetbalseizoen speelde de 21-jarige Vlaardinger in het eerste bij Chelsea. Daar speelde hij dit seizoen twaalf wedstrijden op het hoogste niveau, de Premier League.

Maatsen heeft op dinsdag 9 januari afscheid genomen van de spelers en staf bij Chelsea en is daarna vertrokken naar Dortmund. Op woensdag 10 januari is hij aangekomen in zijn nieuwe woonplaats, waar hij later in de middag is gepresenteerd door de Duitse voetbalclub. Ook heeft Maatsen zijn contract bij Chelsea met twee jaar verlengd tot 2027. Borussia Dortmund zal volgens voetbaljournalist Fabrizio Romano in juni een optie hebben om Maatsen definitief over te nemen.

Op 20 februari zal Maatsen even terugkeren naar Nederland, wanneer Borussia Dortmund het in de achtste finales van de Champions League zal opnemen tegen PSV.

In september 2023 ging Omroep Vlaardingen langs bij de trotse ouders van Maatsen.