advertentie

Nog lang geen schaatskoorts in Schiedam en Vlaardingen: ‘Kans op schaatsen 0,0’

Nu de temperatuur al een paar dagen flink onder het vriespunt uitkomt wordt de kans op schaatsen op natuurijs steeds groter. Tenminste, dat zou je denken. Twee ging in Schiedam en Vlaardingen op zoek naar bevroren buitenwateren om te kijken of het ijs al dik genoeg is.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 10 januari 2024 17:30

Het water langs de Parkweg in Schiedam was wel bevroren, maar met twee centimeter nog te dun om een baantje op te schaatsen. Hetzelfde geldt voor de sloot op de Insulindesingel in Vlaardingen.

Schaatskoorts

Ook blijkt uit navraag bij verschillende inwoners dat het nog wel meevalt met de schaatskoorts. “Ik heb niks met schaatsen, met ijs of met wintersport,” zegt een Schiedammer. “Veldrijden is leuk om te zien in de winter, maar schaatsen niet.” Een andere Schiedammer wandelt liever tijdens de mooie dagen. “Zeker als het zonnetje lekker in je gezicht schijnt. Dan zijn we weer tevreden.”

In Vlaardingen klinken dezelfde geluiden. “Staan op het ijs kan misschien, maar de kans op schaatsen is 0,0”, zegt een ouder stel. “Vroeger hadden we wekenlang ijs en dat is nu niet meer. Een of twee dagen hooguit.” Vanaf donderdag gaat het dan ook weer dooien. Woensdagmiddag durfden in de buurt van de Johan de Wittstraat in Vlaardingen toch nog een aantal kinderen het ijs te betreden.