advertentie

Wethouder Koen Kegel deelt cakejes uit op het stadskantoor: ‘Blij dat we nu langer open zijn’

Goed nieuws voor alle Vlaardingers, het stadskantoor blijft vanaf nu langer geopend op maandagen en donderdagen. “We vinden dat het stadskantoor voor iedereen bereikbaar moet zijn”, zegt Rianne Molenaar, raadslid van VV2000/Leefbaar Vlaardingen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 12 januari 2024 14:55

“Je moet geen vrij hoeven te nemen om je paspoort op te halen, omdat je eigenlijk moet werken, dat vinden wij onzin”, zegt Molenaar. Daarom besloot VV2000/Leefbaar Vlaardingen samen met  de Vlaardingse VVD, afgelopen juni, een voorstel in te dienen om de publieksbalie op het stadskantoor twee dagen langer te openen, namelijk tot 20:00 uur.

'Het is een goede verbetering'

“Ik ben heel blij dat het is gelukt om nu twee avonden langer open te zijn”, zegt Koen Kegel, wethouder Dienstverlening. “We moeten wel rekening houden met onze ambtenaren, we kunnen ze niet vragen langere dagen te maken.”

De Vlaardingers hebben in de eerste week al afspraken gemaakt in de verruimde openingstijden. Zo zijn er volgens Molenaar voor de eerste avond 35 afspraken gemaakt, maar geen van de 35 nam een cakeje van de wethouder aan, die hij uitdeelde om de langere openingstijden te vieren. “Het kwam mij wel heel goed uit”, vertelt een bezoeker die zijn rijbewijs komt verlengen. “Het is een goede verbetering.”