advertentie
  • 112
  • Schiedam

Meisje (6) aangereden door auto bij oversteken in Schiedam

Op het Chopinplein/van Beethovenlaan in de Schiedamse wijk Groenoord is maandag om even na 17:00 uur een zesjarig meisje aangereden door een auto. Dat is gebeurd tijdens het oversteken, meldt Rijnmond. Het meisje raakte zwaargewond.

Meisje (6) aangereden door auto bij oversteken in Schiedam
Foto's: Flashphoto
redactie

door redactie

maandag 22 januari 2024 18:09

Een ambulance, de politie en de traumahelikopter snelden naar de ongevalsplek. 

'Vermoedelijk stak het meisje over en kon de auto niet meer op tijd stoppen' weet Rijnmond. 'Volgens de politie reed de auto waarschijnlijk met lage snelheid en is het een noodlottig ongeval. De bestuurder is niet aangehouden'.

Na behandelingen is het kind door middel van een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam, meldt Flashphoto. Ze was volgens Rijnmond wel bij kennis na het ongeluk.

De van Beethovenlaan is een tijd dicht geweest vanwege het onderzoek.

Traumateam klimt over twee meter hoge hekken

fdsffgcgffhnfdfdsfrdfgdfdahngf

Omdat het snel donker werd koos de pilote van de traumahelikopter voor een verlichte landingsplek bij de Vlaardingse voetbalvereniging CWO aan het Trimpad.

'Omdat het veld verlicht was werd er vanuit gegaan dat de deuren van het hek open waren maar dat bleek niet het geval. Maar de arts en de verpleegkundige zijn niet voor één gat te vangen ze klommen met hun zware tassen over het ruim twee meter hoge hek (met prikkeldraad) waar ze vervolgens opgepikt werden door een politiebusje. Deze bracht ze met spoed naar de inzet locatie. Bij terugkomst was het hek voor ze opengemaakt dus toen ging het een stuk gemakkelijker' meldt Flashphoto.