advertentie

Burgemeesters besluiten op Vlaardingenoverleg campagne te gaan voeren tegen aanslagplegers

Burgemeesters uit onder andere Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Dordrecht kwamen met politie en justitie bij elkaar om te spreken over oplossingen tegen de explosies in de steden van de afgelopen maanden. In het Vlaardingse stadhuis kwamen zij voor de tweede keer bij elkaar voor het zogenoemde ‘Vlaardingenoverleg’.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 22 januari 2024 23:59

"Een deel van de vergadering was geheim, het ging daar over wat we preventief en in de opsporing kunnen doen om nog meer succes te hebben”, vertelt Wijbenga in de aankomsthal van het stadhuis in Vlaardingen, net na het overleg.

‘Niet het achterste van je tong laten zien’

Het geheim houden van een deel van de vergadering heeft een reden volgens de burgemeester. “We hebben te maken met mensen die heimelijk hele laffe en ernstige daden plegen, dus we gaan niet communiceren wat we preventief en repressief doen.”

Genomen maatregelen blijven dus binnen de vier muren van het Vlaardingenoverleg, toch maakt Wijbenga wel één maatregel bekend. “De doelgroep die deze vreselijke aanslagen pleegt gaan wij een campagne op voorbereiden.” Binnen de campagne moet het duidelijk worden dat de gevolgen van het plegen van deze aanslagen groot zijn volgens de burgemeester. “Het moet duidelijk maken dat dit het stomste is wat je kan doen.”

“Ik vind dit overleg meerwaarde hebben, omdat wij de beste praktijken van elkaar kunnen uitwisselen en we gaan met elkaar niet stoppen totdat wij deze vreselijke trend gekeerd hebben”, aldus de Vlaardingse burgemeester.