advertentie

Verschoven gas- en waterleidingen zorgen voor een jaar vertraging aanleg warmtenet

Misschien zijn ze je al opgevallen langs de Cricketweg in Vlaardingen - twee grote leidingen, omringd door bouwhekken. Deze leidingen maken deel uit van het warmtenet door Warmtelinq. Dit warmtetransportnet, dat loopt van de Rotterdamse haven naar Den Haag, zal binnenkort 120.000 huizen en bedrijven van warmte voorzien, waaronder enkele woningen in Vlaardingen. Het project loopt echter forse vertraging op.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 24 januari 2024 15:38

Brenda Brunsveld, omgevingsmanager bij Warmtelinq en aanspreekpunt voor de buurt, legt uit: “De water- en gasleidingen die we zijn tegengekomen stonden anders op de tekeningen. Daardoor hebben we dat stukje leiding moeten aanpassen en dat vergt tijd.”

Verzakte leidingen

Dat de leidingen anders bleken te liggen dan op de tekeningen stond, komt omdat ze zich bevinden in een drassig gebied en mogelijk door de hevige regenval zijn verschoven. Een andere oorzaak van de vertraging heeft ook te maken met de overvloedige regenval, het drassige gebied in Midden-Delftland is daardoor nog drassiger geworden en de werkzaamheden zouden het gebied beschadigen, dus werden ze uitgesteld.

Eind januari starten de werkzaamheden in Park Achterlangs en deze zullen duren tot na de zomer. “Daarna beginnen we met opruimen en het herinrichten van het gebied en gaat ook de Cricketweg weer open.” Die is momenteel afgesloten omdat het een transportroute is voor bouwmaterialen. Uit veiligheidsoverwegingen blijft de weg afgesloten tot het einde van de werkzaamheden.