advertentie

Handyman Schiedam en Vlaardingen failliet verklaard, maar winkels blijven open

De onderdelenwinkels Handyman aan de Hoogstraat in Schiedam en het Liesveld in Vlaardingen zijn op 23 januari failliet verklaard.  Dat blijkt uit 'Centraal Insolventieregister' van 'De Rechtspraak'.

Handyman Schiedam en Vlaardingen failliet verklaard, maar winkels blijven open
De Schiedamse vestiging na de inbraak, foto: Twee
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

donderdag 25 januari 2024 00:07

In totaal zijn 35 van de 49 Handymanwinkels in Nederland en het Nederlandse hoofdkantoor failliet, de 14 overgebleven vestigingen in Nederland zijn in handen van franchisenemers en vallen buiten het faillissement, net als de 11 Belgische winkels. 

Er werken volgens RTL Nieuws 85 tot 100 mensen bij de nu failliet verklaarde winkels.

Op de website meldt het bedrijf dat het faillissement het gevolg is het gedrag van de klanten, die meer online kopen en minder in fysieke winkels. Wat een opvallende reden is want ook de Handyman heeft een webshop, die overigens buiten het faillissement valt. Ook 'de fors gestegen kosten sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne' wordt als reden gegeven. 'Ondanks inspanningen het tij te keren, is Handyman door deze aanhoudende negatieve resultaten helaas genoodzaakt geweest het eigen faillissement aan te vragen'.

Winkels en webshop blijven open

'In constructief overleg met de curator zullen we blijven zoeken naar de best mogelijke oplossingen voor alle betrokkenen. Voorlopig blijven in dat kader de winkels van Handyman open. Ook de webshop van handyman.nl blijft actief', aldus het concern.

Inbraak

De winkel in Schiedam kwam op 12 januari nog in het nieuws omdat er was ingebroken. “Het is vervelend en het ligt nu bij de politie, er is alleen wat kasgeld meegenomen”, vertelde de eigenaar toen aan Twee.