advertentie

Van trapveldje naar opslag bouwmaterialen: ‘kinderen kunnen een jaar niet voetballen’

De vervanging van de riolering en herinrichting van Vlaardinger-Ambacht is al een tijdje bezig. De bouwmaterialen worden momenteel opgeslagen op het trapveldje aan de Goudsesingel. Daar zijn de meeste bewoners het niet mee eens. “Het schijnt dat het een jaar gaat duren, dat betekent dat de kinderen hun voetbalveldje een jaar moeten missen”, zegt een bewoner.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 25 januari 2024 13:33

De gemeente geeft aan dat de kinderen even geduld moeten hebben, maar uiteindelijk zal het trapveldje mooier terugkomen. De werkzaamheden duren tot het laatste kwartaal van dit jaar. Het project wordt in fases uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de bewoners van het gebied zo kort mogelijk overlast van het project hebben.

Het trapveldje is niet het enige pijnpunt in de buurt. De gemeente meldt dat er tijdelijk extra parkeerplaatsen zijn gemaakt in de straat. De bewoners aan de zuidzijde zeggen hierover niet geïnformeerd te zijn. “Het gevolg van de extra parkeerplaatsen is dat het hondenuitlaat gebied een stuk kleiner is geworden. En de werklui moeten blijkbaar perse met hun trekker door het gras heen rijden, waardoor het ook nog één grote klei bende is geworden”, aldus een bewoner.