advertentie

Level Up opent deuren: 'allemaal hartstikke hard voor gewerkt'

Jongerencentrum Level Up in de Westwijk in Vlaardingen heeft haar deuren geopend. Op woensdag 24 januari verzamelde initiatiefnemers en bewoners zich bij het gebouw aan de Van Baerlestraat. Daar werd het openingslint doorgeknipt door burgemeester Bert Wijbenga en rapper ICE.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 25 januari 2024 14:24

Trots, is het gevoel dat overheerst bij jongerenwerker Cheyenne Slagmoolen van Minters. “We hebben er allemaal hartstikke hard voor gewerkt om het een groot succes te maken voor vandaag. Je ziet het achter mij, het staat bomvol”, vertelt zij terwijl ze naar het net geopende gebouw wijst.

Binnen zijn een radiostudio en keuken terug te vinden, met onder andere deze middelen moet Level Up de jongeren gaan helpen, volgens Slagmoolen. “We krijgen nog een stiltecabine, waarin wij het één op één gesprek kunnen voeren. We gaan ook koken met grote groepen meiden en jongens. En we gaan kunst en cultuur aansporen bij de jongeren.”

In negen maanden tijd is het idee van het jongerencentrum uitgewerkt en opgebouwd, dit gebeurde met hulp uit de Haagse Schilderswijk. Achraf Abba werkte samen met zijn team van Stagehuis Schilderswijk mee via brainstormsessies aan Level Up en deelde daarbij kennis en ervaring. “Wij werken vanuit verbinding en vertrouwen, we kijken naar de behoefte in de wijk, dus we organiseren niet zomaar dingen. Daarnaast staan wij in contact met de buurt en bewoners van de wijk.”

‘Dan zijn de meubels er’

Hoewel het centrum haar deuren heeft geopend is er nog werk aan de winkel, zegt Cheyenne Slagmoolen. “Er moet nog wat verbouwd worden.” Ook kijkt zij al vooruit naar het komende jaar. “Dan zijn de meubels er”, vertelt ze lachend. “We willen een lekkere grote bank hebben waar jongeren na het maken van huiswerk neer kunnen ploffen.  We verwachten een goede jongens en meidengroep te hebben die we kunnen begeleiden.”