advertentie

Vlaardingen heeft na ruim vijf jaar weer een stadsdichter

Vlaardingen heeft weer een stadsdichter en dat heeft ruim 5 jaar geduurd. Er waren veel aanmeldingen, uiteindelijk heeft Jordy Dijkshoorn de eer toegewezen gekregen. “Ik denk dat het belangrijk is dat mensen meer over Vlaardingen te weten komen. Ik hoop dat ik met mijn dichterschap, mijn steentje bij kan dragen”, zegt Dijkshoorn.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 25 januari 2024 18:14

Jordy Dijkshoorn is bekend van de band De Likt en van de film ‘Hardcore Never Dies’. Hij heeft al veel betekend voor Vlaardingen. Zo schreef hij een lied over Vlaardingen 750 jaar stadsrechten.

Volgens wethouder en jurylid Lianne van Kalken was het moeilijke keuze. “Ik ben blij dat er zoveel aanmeldingen binnen zijn gekomen. Dat maakt het wel moeilijker om een keuze te maken, maar uiteindelijk met de andere juryleden tot Jordy uitgekomen”.

Jordy Dijkshoorn is een echte Vlaardinger, zijn doel is om Vlaardingen weer op de kaart te zetten. “Als ik iets schrijf, dan is dat wat het is. Mensen kunnen het mooi vinden of niet, het is waar ik achter sta en het komt uit mijn hart”, aldus Dijkshoorn