advertentie

Eén op de twee mensen krijgt kanker: Martin Vermeulen schreef een boek over zijn leven met een hersentumor

Dat Martin Vermeulen (59) geen 80 wordt, heeft hij zich bij neergelegd. Toen hij twee jaar geleden te horen kreeg dat hij ongeneselijk ziek is, is hij niet gestopt met leven.  Over zijn ‘nieuwe’ leven met kanker schreef hij blogs en die heeft hij nu gebundeld in het boek Verzonken horizon, die vanaf 4 februari te koop is bij de Schiedamse boekhandel Post Scriptum

 

 

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 26 januari 2024 19:15

“En dan opeens hoor je er ook bij. Eén op de twee mensen krijgt kanker en ik was opeens die ene”, schreef hij in zijn boek. Hij hoorde in augustus 2021 dat hij kanker had en een jaar later dat hij niet beter zou worden. “Ik ben toen pas weer een beetje gaan leven, maar dan met kanker.”

Geld ophalen voor kankerbestrijding

Martin is altijd heel sportief geweest voordat hij ziek werd. Naast dat hij op voetbal zat heeft hij twee keer de Alpe d’Huzes volbracht en meerdere keren de Marathon Rotterdam gelopen. Bij alles wat hij deed, haalde hij geld op voor kankerbestrijding. “Ik ben achter elkaar drie hele belangrijke mensen verloren, waardoor ik de marathon opeens geen big deal meer vond.”

Ook met de verkoop van zijn boek zamelt hij geld in voor kankerbestrijding. “Ik ben niet rijk, maar ook niet arm en kan het geld heel goed missen. Ik vind het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan hoe we deze rotziekte kunnen genezen.” Hij is trots op hoe het boek is geworden. “Ik hoop dat mensen er iets aan hebben!”