advertentie

Op zoek naar pluizige kalfjes in de Broekpolder

De Broekpolder is twee Schotse hooglanders rijker. Twee weken geleden zijn een mannetjes- en een vrouwtjeskalf geboren. Manon Willemstein beheert al sinds 2016 de pluizige gevaartes. “Ze zien er aaibaar uit, maar we blijven er lekker vanaf. Het zijn wildlevende dieren.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 31 januari 2024 18:35

De zoektocht leidt door de modder en tussen de takken door. “In de winter is de kudde flink verspreid, dus je moet ze maar net tegen het lijf lopen.” Uiteindelijk is het geluk aan onze zijde en zien we twee kalfjes die lekker in het gras liggen te slapen. “Nieuw leven is altijd genieten. We vieren het niet met beschuit met muisjes, want er worden er best veel geboren ieder jaar”, lacht Willemstein.

Runderschouwers

Ondanks dat het nog geen lente is zijn de dieren niet te vroeg in het jaar geboren. “Ze hebben een dikke winterjas aan. Zolang ze warme melk hebben van moeders komt het goed.” Van een afstand worden de dieren iedere dag nauwlettend in de gaten gehouden door vrijwilligers:  de runderschouwers. De Broekpolder is, vooral in het weekend, nog op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers.