advertentie

Vrouwenpower op het veld: Zwaluwen breiden uit met dertigplus voetbalteam

Het begon met een berichtje op Facebook: "Welke vrouwen van boven de dertig jaar hebben zin om weer te gaan voetballen?" Methap Erotukan kreeg zoveel reacties dat de Vlaardingse voetbalvereniging Zwaluwen nu een dertigplus vrouwenteam heeft.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 01 februari 2024 15:29

Inmiddels hebben eenentwintig vrouwen zich aangemeld voor het nieuwe vrouwenvoetbalteam. "Binnen twee dagen hadden we zoveel animo. Ik dacht: dit is geweldig", zegt Erotukan enthousiast. Een 34-jarige voetbalster voegt eraan toe: "Ik wilde vooral nieuwe mensen ontmoeten via voetbal. Het is een sociaal uitje, je bent gezond bezig en vrouwen onder elkaar is altijd gezellig", aldus Erotukan.

De vrouwen spelen zeven tegen zeven. "Tijdens wedstrijden staan er zeven vrouwen in het veld in plaats van elf", legt trainer Hamza Suubane uit. Er is nog ruimte voor vrouwen die, net zoals Methap en de andere dertigplus dames, willen voetballen. Ervaring is geen vereiste. "Er staan nu ook moeders op het veld die nog nooit hebben gevoetbald. Het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt met zijn allen", aldus Erotukan.