advertentie

Schiedamse CION-speler Josimar Lima over Kaapverdisch elftal in de Afrika Cup: 'Één groot feest'

Voetballer en voormalig international Josimar Lima is trots op zijn geboorteland Kaapverdië. Ze zijn nog ongeslagen in de Afrika Cup en komende zaterdag strijden de Kaapverdische voetballers voor een plek in de halve finale. "Stel je voor dat ze die wedstrijd winnen en de halve finale halen, dan weet ik niet wat er allemaal zal gebeuren binnen de Kaapverdische gemeenschap in Nederland. Het wordt in ieder geval een groot feest”, zegt Josimar.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 01 februari 2024 17:54

"Het is fantastisch om te zien hoe de jongens het nu doen. Wij hebben in 2013 de weg omhoog ingezet en het is mooi om te constateren dat ze die weg nog steeds vervolgen. Dat maakt mij een trots persoon," voegt Josimar eraan toe. Zaterdag staat Kaapverdië tegenover Zuid-Afrika. "Ik was bang dat het Marokko zou worden, maar gelukkig versloeg Zuid-Afrika de Marokkanen. De kans is nu 50/50 wie er in de halve finale komt te staan."

"De moeilijkste beslissing in mijn carrière was om te stoppen met professioneel voetbal. Gelukkig kan ik nu nog steeds goed meekomen in het amateurvoetbal bij CION Vlaardingen, waar het overigens erg goed gaat. We staan bovenaan en gaan vol voor het kampioenschap," vertelt Josimar. Hij geeft echter aan dat hij volgend jaar een stapje terug zal doen, omdat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn kinderen en werk.