advertentie

RET schaalt busvervoer verder af wegens aanhoudende personeelstekorten

Het personeelstekort bij de RET blijft onverminderd hoog en daarom ziet het bedrijf geen andere mogelijkheid dan het inperken van het busvervoer, meldt Rijnmond. Door minder bussen te laten rijden, moet een betrouwbaar en voorspelbaar OV blijven bestaan, denkt het OV-bedrijf. De metropoolregio is het niet eens met de keuze van RET en maakt zich dan ook 'grote zorgen'.

RET schaalt busvervoer verder af wegens aanhoudende personeelstekorten
Foto: archief Twee
redactie

door redactie

zaterdag 03 februari 2024 09:53

De uitgeklede dienstregeling van het bedrijf zou in moeten gaan per 12 februari. In vergelijking met oktober vorig jaar rijden er dan zo'n tien procent minder bussen. Welke bussen en lijnen er precies op achteruit gaan, is nog niet bekend. De vervoerder zegt binnenkort met meer informatie te komen en raadt aan om hun website en app in de gaten te houden.

Bij de nieuwe regeling wordt rekening gehouden met nieuwe Cao-afspraken en een kleiner personeelsbestand. Dat laatste zorgt er nu dus voor dat er minder bussen gaan rijden. Dat is voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) reden tot zorg. Zij laten weten 'niet akkoord' te zijn met de keuze van RET.

Onvrede

Als reactie op de inkrimp van het vervoer zal de MRDH het aantal kilometers dat niet meer wordt gereden, gaan verrekenen met RET. Ook laat de MRDH onderzoek doen naar hoe het personeelstekort mogelijk opgelost kan worden.

De Rotterdamse wethouder Karremans, verantwoordelijk voor de portefeuille Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit zegt de onvrede en zorg 'met hoge mate' te delen en heeft een 'indringend' gesprek gehad met de directeur van het vervoerdersbedrijf.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond