advertentie

Mogelijk nog twee windmolens langs het Scheur

De twee windmolens van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en De Windvogel draaien goed, zelfs zo goed dat er al wordt nagedacht over nog twee molens aan het Scheur in Vlaardingen. De windmolens zijn sinds half januari overgedragen door de bouwmaatschappij.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 05 februari 2024 17:11

Het is winderig langs het Scheur als bestuurslid Kees Borsboom van de Oeverwind Vlaardingen zijn fiets parkeert naast één van de twee windmolens. “Een uitstekende dag voor de molens, er is veel wind. Ook zeker de laatste maanden hebben wij veel wind gehad”, vertelt Borsboom met een trotste blik.

Sinds oktober wekken de windmolens stroom op. “Het heeft lang geduurd, mede door corona zijn wij vertraagd. Als Windvogel en Vlaardings Energie Collectief zijn wij uitermate tevreden dat dit gerealiseerd is door de burgers van Vlaardingen”, zegt Borsboom, terwijl hij omkijkt naar de 120 meter hoge windmolen.

Oeverwind twee

De gemeente Vlaardingen is een onderzoek gestart om Oeverwind twee te ontwikkelen. We zijn nu aan het kijken of die gerealiseerd kan worden op Vlaardings grondgebied”, aldus Borsboom. De twee windmolens worden mogelijk zelfs groter dan de molens van het eerste Oeverwind project. Dat ligt er volgens het bestuurslid aan of de aanvliegroutes van Rotterdam The Hague Airport omgelegd kunnen worden, daardoor mogen de windmolens tientallen meters hoger worden.