advertentie

Paul van Vugt doet een stap terug als bestuurslid Federatie Broekpolder, maar is nog lang niet klaar

Nadat Paul van Vugt begin jaren 2000 in Vlaardingen is komen wonen werd hij meteen enthousiast over de Broekpolder. Sinds 2006 zet hij zich in voor het natuurgebied, sinds de oprichting in 2009 zit Paul in het bestuur van de Federatie Broekpolder. Tot afgelopen weekend, want hij doet een stapje terug.

Paul van Vugt doet een stap terug als bestuurslid Federatie Broekpolder, maar is nog lang niet klaar
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 05 februari 2024 18:24

“We begonnen als burgerinitiatief om te voorkomen dat er woningbouw gepleegd zou worden in dit gebied”, vertelt Paul. Hij vertelt dat dat bepaald niet vanzelf ging. “Daar hebben wij ons wel moeten invechten, maar die woningbouw hebben we met een hoop enthousiaste mensen kunnen voorkomen.”

Stiekem blijven bemoeien

Paul kijkt voornamelijk terug op de fijne samenwerking met andere partijen als het ging om het onderhoud en de toekomst van het gebied. Daar blijft hij zich stiekem toch nog een beetje mee bemoeien. “Ik ga verder met alle voorbereidingen voor de herinrichting van het oostelijke deel van de Broekpolder. Dat blijf ik doen tot de plannen duidelijk zijn en de bewoner goed geïnformeerd is.”

En hij gaat er voor zorgen dat er op zaterdag eens in de maand een groep enthousiaste vrijwilligers het gebied schoon en netjes houdt. Ook worden er de komende periode onder andere nog een aantal bruggen vernieuwd.

Volgens Paul is het gebied erg veranderd de afgelopen jaren. “Vooral de ruigte die je op sommige plekken ziet is in 2009 op de schop gegaan en daar zijn uiteindelijk mooie waterpartijen te zien. Ook is er een grote diversiteit aan diersoorten wat er leeft.” Het is dan ook een gebied waar er volgens hem veel te zien is. Als fanatiek hardloper blijft Paul er ook in zijn vrije tijd nog veel komen.