advertentie

Geen Ahoy, maar genoeg ander moois voor de Wannebiezz: ‘We zijn geen jankerds’

Door teleurstellende kaartverkoop is de show in Ahoy gecanceld. “Heel veel mensen beslissen op het laatste moment, dat is lastig om op te plannen”, vertelt Arie. Het risico werd te groot, en kleiner spelen werd te duur. “En dan is het dus goedkoper om niet te spelen”, aldus Gilles. “We hebben er even goed de tering in gehad. Er is een financiële krater, maar ik vind het geen straf om daar mijn longen uit mijn lijf voor te zingen.” Rocco bekijkt het geheel positief. “We hadden wel het gore lef om het te doen, en we hebben het al gedaan!”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 05 februari 2024 18:37

Johan de Boterhammenman

Voor ieder verkocht kaartje zouden de Wannebiezz vijf euro doneren aan Johan de Botterhammenman, een Rotterdammer die ontbijtjes maakt voor kinderen die het niet breed hebben. Maar zonder kaartverkoop is er dus ook geen donatie, vertelt Gilles. “Wij vonden het sneu voor Johan, maar hij ook voor ons. We zullen hem blijven steunen.”

Ondanks de klap gaat het voor de rest erg goed met het trio. De agenda zit goed vol en na de zomer duiken de drie het theater weer in. De opening van de tour is in de Stadsgehoorzaal, waar ook liedjes zullen worden opgevoerd die speciaal voor Ahoy zijn ingestudeerd. “Wij vinden het wel leuk om al die theaterregels aan onze laars te lappen”, vertelt Arie. “Polonaise kan in het theater niet van voor naar achter, maar wel van links naar rechts.”

‘Je ken een keertje struikelen’

De Wannebiezz blijven vrolijk doorzingen. “We zijn geen jankerds”, aldus Gilles. “We hebben best een traantje weggepinkt, maar we hebben het mooiste vak van de wereld.” Een crowdfunding is niet nodig voor de drie. “We werken er liever voor”, vertelt Rocco. “Je ken een keertje struikelen, pleurt op je bek, maar het helpt niet om te blijven leggen. Dus je mot gewoon weer opstaan en je gaat gewoon weer door”, concludeert Arie vol Rotterdamse nuchterheid.