advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Kinderboerderij Groenoord gaat niet door, initiatiefnemers Koos en Ary zijn er klaar mee

De kinderboerderij aan de Puccinistraat in de Schiedamse wijk Groenoord komt er definitief niet. Secretaris Koos Karssen en voorzitter Ary van Wagtendonk van Stichting Kinderboerderij Groenoord vinden dit een mes in de rug. "We zijn hier acht jaar mee bezig geweest," aldus Ary.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 06 februari 2024 13:37

Alle hokken staan klaar en zelfs de konijnen zijn al gekocht. "We hebben alles voor een kleine kinderboerderij aangeschaft," vertelt Koos. En nu het niet doorgaat zijn de heren teleurgesteld. "Vooral verdrietig en een beetje boos. We zijn er al zo lang mee bezig," zegt Ary.

Welzijn van de dieren niet te garanderen

Een woordvoerder van Gemeente Schiedam laat weten het te betreuren dat de initiatiefnemers teleurgesteld zijn en zich aan het lijntje gehouden voelen. "Helaas heeft het college uiteindelijk moeten constateren dat het welzijn van de dieren niet gegarandeerd kan worden. Ook hebben wij zorgen over de bestendigheid van het initiatief dat enkel op vrijwilligers en gemeentelijke financiering draait."

Met de redenatie van de gemeente zijn beide heren het niet eens. "We hebben vrijwilligers gezocht, voerschema’s gemaakt en gezorgd dat de dieren hier veilig kunnen verblijven," zegt Ary. "We hebben zelfs al sponsoren gevonden die ons zouden kunnen helpen als de subsidie na vijf jaar stopt," aldus Koos.

'We zijn er klaar mee'

De gemeente Schiedam laat weten participatie heel hoog in het vaandel te hebben staan. "We hopen dat we weer met elkaar in gesprek kunnen komen, als de eerste emotie gezakt is. Elke inzet in en voor de wijk is waardevol en dat willen we niet kwijtraken." Maar als het aan Koos en Ary ligt, wordt de grond een parkeerplaats. "Want dat is gewoon wat ze willen. Wij willen de gemeente niet meer helpen met een idee," aldus Ary. "We zijn er klaar mee. We hebben acht jaar gestreden hiervoor," zegt Koos.