advertentie
  • Schiedam
  • vervoer

Géén zebrapad, maar smiley moet onveilige situatie op Van Beethovenlaan verbeteren

Het lijkt erop dat de recente aanpassingen aan de Van Beethovenlaan in Schiedam nog niet volledig aan de verwachtingen van de omwonenden voldoen. De gemeente heeft sindsdien verschillende maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Er zijn bijvoorbeeld witte klinkers geplaatst om een oversteekplaats aan te geven. Ook komt er een snelheidsmeter met een smiley die laat zien of er te hard wordt gereden. Vinden Schiedammers de Van Beethovenlaan veiliger met deze nieuwe maatregelen?

Lizzy Brocaar

door Lizzy Brocaar

dinsdag 06 februari 2024 18:27

“Ik vind het nog steeds niet veilig, want die witte strepen geven niet goed aan dat het een voetgangersoversteekplaats is”, vertelt een voorbijganger. Als hij zelf over de Van Beethovenlaan rijdt,  wordt hij ingehaald door andere bestuurders. “Als je daar 30 kilometer per uur rijdt, vindt men dat te zacht.”

Wel laten sommige Schiedammers weten dat ze de weg een stuk mooier vinden geworden. “Het is zeker verbeterd ten opzichte van hoe het eerst was.” Toch zien omwonenden liever een zebrapad dan de witte strepen en een snelheidsmeter met een smiley.