advertentie
  • Schiedam

Een vleugje Ketel 1 met een drupje Passoã: Schiedams Nolet neemt drankenproducent Bols over

De Schiedamse Nolet Distillery heeft sinds deze week zeventig procent van de aandelen van de 450 jaar oude drankproducent Lucas Bols in handen. Nolet heeft een bod gedaan op alle beschikbare aandelen. De overige aandeelhouders hebben nog tot 21 februari de tijd om ook hun aandelen aan te bieden, tegen de geboden prijs van achttien euro per aandeel.

Een vleugje Ketel 1 met een drupje Passoã: Schiedams Nolet neemt drankenproducent Bols over
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 08 februari 2024 13:51

De overname van Lucas Bols, onder andere bekend van merken als Passoã, Goldstrike en Pisang Ambon, stond eind januari nog onder druk. Groot aandeelhouder Fons Walder twijfelde of hij zijn aandelen wel van de hand wilde doen.

De transactie van de aandelen is een belangrijke stap in de samenvoeging van twee grote Nederlandse bedrijven binnen de drankensector. "De overname biedt ons de unieke kans om twee fantastische Nederlandse ondernemingen onder één dak te brengen en onze aanwezigheid op de internationale markt van sterke dranken en cocktails te versterken," aldus Carel Nolet, bestuursvoorzitter van Nolet.

Woordvoerder René Loman van Nolet laat weten: "De familie Nolet is blij met de verworven zeventig procent van de aandelen in Bols die is aangeboden voor de overname. Het is op dit moment nog te vroeg om op plannen vooruit te lopen, aangezien we ons nog midden in het overnameproces bevinden."