advertentie

Geveltuintjes op de Schiedamse Hoogstraat, een goed idee?

De gemeente Schiedam zet in op een groenere toekomst voor de Hoogstraat. Recentelijk ontvingen ondernemers en bewoners een flyer in hun brievenbus over het aanleggen van geveltuintjes. Wat vinden Schiedammers van geveltuintjes op de Hoogstraat?

Lizzy Brocaar

door Lizzy Brocaar

donderdag 08 februari 2024 18:39

Enkele jaren geleden overwoog de gemeente nog om plantenbakken te plaatsen. Maar er is uiteindelijk besloten om tegels te verwijderen, omdat dit een 'rustiger en netter straatbeeld' zou opleveren. Niet iedereen is het hiermee eens.

Schiedammers maken zich zorgen over het onderhoud van de geveltuintjes. "Het is een bron van vervuiling. Mensen laten hun honden erin uit en gooien er sigaretten en blikjes in," aldus een bezorgde Schiedammer. Haar vriendin voegt toe: "Ik pleit juist voor het plaatsen van plantenbakken. Dat is gemakkelijker te onderhouden en er is minder last van hondenpoep." Een voorbijganger begrijpt de zorgen van mede-Schiedammers: "Maar met regelmatig onderhoud kunnen geveltuintjes een mooie aanvulling zijn op het straatbeeld."

Toch zijn er ook Schiedammers die het helemaal geen goed idee vinden voor een winkelstraat: "Ik vind het belachelijk, geveltuintjes in een winkelstraat staan alleen maar in de weg.”