advertentie

Waterwegregio krijgt 17,7 miljoen aanvullende steun van het Rijk

Minister Hugo de Jonge heeft namens het kabinet bekend gemaakt dat de steden Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Rotterdam, samen genoemd de 'Waterwegregio', zijn geselecteerd om deel te nemen aan de vijfde ronde van de Regio Deals. Daar hoort miljoenensteun van het Rijk bij.

Waterwegregio krijgt 17,7 miljoen aanvullende steun van het Rijk
Minister Hugo de Jonge, foto: Martijn Beekman
redactie

door redactie

vrijdag 09 februari 2024 19:09

Het extra geld (17,7 miljoen euro) wordt door de regio gebruikt om 'de kwaliteit van leven, wonen en werken te verbeteren'. Samen met partners, zoals de provincie, Zadkine, Stroomopwaarts, Albeda en Lentiz moet onder andere de leefbaarheid in de wijken verbeterd worden. Ook wil de regio 'duurzame werkgelegenheid en duurzaam en circulair wonen en werken bevorderen'. 

“Regionale problemen vragen om een integrale aanpak”, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. “De Waterwegregio omvat unieke gemeenten met hun eigen kracht, kansen en uitdagingen, waarbij het water en de haven als verbindende factor fungeren.” 

De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga, voorzitter van Regio Board zegt: ‘’Ik ben blij dat we geselecteerd zijn voor de Regio Deal. Met deze bijdrage kunnen we echt aan de slag voor onze inwoners.”

De toegezegde 17,7 miljoen komt neer op € 22,85 per inwoner van de regio.