advertentie

Nieuwe dienstregeling RET: minder bussen in Schiedam en Vlaardingen

De nieuwe dienstregeling van de RET is ingegaan. Het gevolg; minder bussen in Schiedam en Vlaardingen. Het aantal bussen op vijf lijnen in Schiedam en Vlaardingen is teruggeschroefd door personeelstekorten.

Foto: archief Twee
Foto: archief Twee
redactie

door redactie

maandag 12 februari 2024 14:52

Lijn 38 van station Schiedam Centrum naar Rotterdam Centraal gaat terug van vier naar drie bussen per uur op zondag. Ook op lijn 53 wordt het aantal bussen teruggebracht. Op de lijn, die van Schiedam Centrum naar Schiedam Woudhoek loopt, gaan er in de spits twee, in plaats van drie bussen per uur rijden.

Eens per uur

Weekendreizigers kunnen ook in Vlaardingen langere reistijden verwachten. De gehele buslijn 126 van Schiedam Centrum naar Vlaardingen Oost komt op de zaterdag te vervallen. Maar ook op werkdagen verdwijnt er per uur één bus, waardoor er nog maar één keer per uur op het traject wordt gereden.

Buslijn 56 van Vlaardingen West naar Vlaardingen Holy Noord gaat van twee bussen naar één bus per uur op zaterdagochtend en -middag. Buslijn 156, die ook van Vlaardingen West naar Holy Noord loopt, gaat nog maar één keer per uur rijden.

Exacte vertrektijden zijn te vinden op de site van de RET.