advertentie

Oud-burgemeesters Bruinsma, Eenhoorn en Blase halen herinneringen op

Een weerzien van jewelste: verhalen over de eerste dagen, hoogtepunten en dieptepunten. Drie van de laatste vijf Vlaardingse burgemeesters zaten samen op één podium om herinneringen op te halen, het geheugen op te frissen en oude bekenden te ontmoeten. Tjerk Bruinsma, Bas Eenhoorn en Bert Blase waren even terug in de haringstad. “Dit was zo’n mooie periode.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 12 februari 2024 15:53

“Het is altijd leuk om terug te zijn in Vlaardingen”, aldus Tjerk Bruinsma, burgemeester tussen 2002 en 2013. “We hebben nog een aantal goede vrienden hier, dus ik kom nog regelmatig in Vlaardingen.” Bert Blase, waarnemer tussen 2014 en 2017, kijkt ook positief terug. “Leuk om al die bekende gezichten te zien. Ik voel me nog steeds betrokken bij deze hele mooie stad. Vlaardingen is een unieke gemeenschap van mensen.”

Eenhoorn, waarnemend burgemeester in 2014 en tussen 2019 en 2021, vindt het ‘echt een feestje’ om terug te zijn. “Ik voel me hier thuis. Het voelt als een stukje van mijzelf. Ik heb het een beetje gevolgd allemaal. De politieke dingen, maar ook het feest van 750 jaar stadsrechten.”

‘Het is heel simpel Bert’

Blase vertelt (nog) niet te hebben gesproken met de huidige burgemeester Bert Wijbenga. Eenhoorn heeft wel gesproken met zijn opvolger. “Ik heb meerdere keren bijgekletst met Bert. Ik bemoei me nergens mee, maar ik ben wel benieuwd hoe alles loopt.”

Bruinsma was één van de eerste afspraken van Wijbenga na diens aantreden. “De tweede week dat hij burgemeester was heeft hij mij uitgenodigd. Hij vroeg: ‘Ik hoor alleen maar jouw naam. Wat heb jij gedaan dat ik dat zo vaak hoor?’ Toen zei ik: ‘Het is heel simpel Bert. Dichtbij de mensen staan, betrokken zijn en vooral heel actief zijn.’ Nou, volgens mij is hij dat aan het doen!”