advertentie

Verkeerschaos in de regio: 'stel je reis uit, indien mogelijk'

Doordat maandagmiddag de A16 bij Ridderkerk gedeeltelijk werd afgesloten, en een uur later zelfs helemaal (in beide richtingen), was het in de avondspits een puinhoop op de wegen in de hele regio: de vertraging door de files liep op tot meer dan een uur.

Verkeerschaos in de regio: 'stel je reis uit, indien mogelijk'
Foto: Rijkwaterstaat Verkeersinformatie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

maandag 12 februari 2024 18:25

De A16 werd afgesloten na een aanrijding waarbij meerdere auto's waren betrokken: rond 15:30 uur reed een vrachtwagen op de A16 bij Ridderkerk door nog onbekende door de vangrail heen en belandde op de andere weghelft. Daarbij werden twee personenauto's geramd. Één van die wagens werd meters meegesleept door de vrachtwagen.

Er werden drie ambulances opgeroepen en de traumahelikopter landde op de snelweg. Één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.

'Omdat er honderden liters diesel uit de vrachtwagen zijn gelekt heeft Rijkswaterstaat de A16 in de richting van Breda volledig afgesloten' meldt Rijnmond. 'We verwachten dat de totale afhandeling tot middernacht (00:00) uur duurt' stelde Rijkswaterstaat. Maar dat werd niet gehaald. Om 22:00 uur laat Rijkswaterstaat weten dat de betrokken voertuigen zijn geborgen, waaronder de geschaarde vrachtwagen. 'Het asfalteren gaat nog tot morgenochtend 05:00 uur duren waarna we de weg naar Breda vrij kunnen geven'.

Ook richting Rotterdam dicht

Vanwege ongevalsonderzoek door de politie ging rond 17:00 uur ook de weg richting Rotterdam dicht. 'Sinds 18:00 uur zijn daar weer twee rijstroken geopend. De linkerrijstrook zal vrijgegeven worden zodra de geleiderail is vervangen' aldus Rijnmond.

Omleidingen via A4 en A20

Verkeer richting Bergen op Zoom werd tot 5:00 uur dinsdagochtend omgeleid via de snelwegen in onze streek: de A20 en de A4, en de A15 en A29.

Rijkswaterstaat: 'Houd rekening met vertraging in de regio Rotterdam en stel je reis uit indien mogelijk'.