advertentie

Handhavingsactie in Vlaardingen levert messen, pepperspray en drugs op

De politie heeft 'onlangs' een handhavingsactie gehouden in Vlaardingen, schrijft wijkagent Mitch Scheers vandaag op Instagram. Hierbij werden veel agenten ingezet die onder andere preventief fouilleerden op en rond de metrostations Vlaardingen Oost en West.

Handhavingsactie in Vlaardingen levert messen, pepperspray en drugs op
Foto's: Instagram wijkagent Vlaardingen Ambacht, foto's bewerkt door Twee
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 13 februari 2024 17:55

De fouilleeractie leverde volgens agent Mitch de vondst op van twee messen, een bus pepperspray en drugs. 

Rollerbank

Gemotoriseerde vierwielers werden aan een controle op de rollerbank onderworpen. Met dit apparaat wordt de maximale snelheid gemeten die een bromfiets of een snorfiets kan halen. Dat leverde de inbeslagname van een begrenzer op, dat is een illegaal apparaatje met een afstandbediening. Als de begrenzer ingeschakeld is, loopt de scooter opeens niet harder dan de maximale toegestane snelheid, wordt die uitgeschakeld, dan kan de scooter 'onbegrensd' scheuren.

Een aantal bromfietseigenaren kregen een WOK-melding aan de broek, dat is de afkorting van: Wachten Op Keuring. De politie geeft een dergelijk melding als een voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet (bijvoorbeeld opgevoerd is). Het vervoermiddel moet dan in de originele staat worden teruggebracht en vervolgens herkeurd worden, voor het weer de weg op mag.