advertentie

Meer dan 35 miljoen euro voor betere leefbaarheid en werkgelegenheid in de regio

Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Maasluis krijgen meer dan zeventien miljoen euro van de overheid om de welvaart in de steden te verbeteren. Dit geld komt uit de zogenaamde Regiodeals. Bert Wijbenga, voorzitter van de Regiodeal Waterwegregio, is enorm verheugd met de toezegging van de miljoenen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 15 februari 2024 19:10

Het geld van de overheid is een verdubbeling van het door de gemeenten ingelegde bedrag, waardoor het totale bedrag uitkomt op meer dan 35 miljoen euro. “De minister heeft gezegd dat de welvaart bij ons verbetering behoeft en dat wij een goed plan hebben”, vertelt Wijbenga trots. “We gaan de komende maanden aan de slag om van het ingediende plan naar concrete projecten over te gaan.”

De burgemeester van Vlaardingen heeft wel al een aantal ideeën waar het geld naartoe kan. “Om mensen vanuit de bijstand aan het werk te krijgen. Intensiever op jongeren inzetten die uitvallen vanuit het vmbo en niet naar een mbo gaan. Er kan ook een intensivering komen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten en woonoverlast terug te dringen.” Wijbenga benadrukt wel dat er al veel aandacht is voor deze onderwerpen, maar dat deze miljoenen nog meer aandacht mogelijk maken.