advertentie

Stedelijk Museum Schiedam vestigt record met Kusama-expositie

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een mijlpaal bereikt met de Yayoi Kusama-tentoonstelling: vrijdag werd de 40.000ste bezoeker van de expositie verwelkomd, een nieuw record voor het museum. Kris, de gelukkige bezoeker uit Antwerpen, kwam speciaal voor de expositie naar Schiedam en werd feestelijk onthaald door museumdirecteur Anne de Haij.

© Marianne Dommisse, Nederlands Fotomuseum
© Marianne Dommisse, Nederlands Fotomuseum | Courtesy 0-INSTITUTE
redactie

door redactie

vrijdag 16 februari 2024 16:44

Yayoi Kusama, een Japanse kunstenares geboren in 1929, staat bekend om haar kenmerkende polkadots en psychedelische kunst. In de jaren '60 legde zij in Nederland de basis voor haar latere wereldwijde succes. Deze tentoonstelling belicht haar invloedrijke beginjaren en erkent Kusama's bijdrage aan de hedendaagse kunst.

De expositie, die zowel nationaal als internationaal geprezen wordt, heeft ook een positieve invloed op de lokale economie. Verschillende ondernemers in de buurt vertellen dat zij, dankzij de populariteit van de expositie, zelf ook meer mensen in hun winkels langskrijgen. Wethouder Hamerslag en Harrie Dechering van Schiedam Partners benadrukken de culturele en economische impuls die het museum aan de stad geeft.

De Kusama-expositie is wegens succes verlengd tot 17 maart.