advertentie
  • Vlaardingen

Nieuwe winkel en verbindingsweg bij De Loper in Vlaardingen: ‘Mooi dat er wat aan gedaan wordt’

“Prachtig. Ik vind het een mooi project”, zegt een voorbijganger over de nieuwbouwplannen van de Jumbo in Vlaardingen. De supermarkt bij winkelcentrum De Loper wordt binnenkort verbouwd. Bovenop komen 47 appartementen. “Het is mooi dat er een keer wat aan gedaan wordt,” vindt een andere Vlaardinger.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 20 februari 2024 18:52

Mensen die met de auto boodschappen doen bij de supermarkt moeten nu via de Anne van Saksenweg. Dat is de enige doorgangsweg naar de winkel, maar ook de enige in- en uitweg voor de inwoners van de naastgelegen wijk. Na de verbouwing van de supermarkt moet dat verleden tijd zijn. De gemeenteraad besluit waarschijnlijk dat het verkeer straks via de Amalia van Solmslaan kan. Daarbij wordt er ook een extra weg aangelegd tussen de Frederik Hendriklaan en de Albertine Agneslaan om zo het verkeer uit de wijk te ontlasten.

Die plannen klinken bij de Vlaardingers ook goed. “Want dan kun je sneller de wijk uit en anders moet je door heel de bebouwing heen.” De gemeente draagt zo’n 200.000 euro bij aan dit project. Wanneer de werkzaamheden starten is nog niet duidelijk.