advertentie

Beste tafeltennisser van Nederland op weg naar de Olympische Spelen in Parijs

De Schiedamse tafeltennisser Britt Eerland wil naar de Olympische Spelen in Parijs. In 2016 en 2020 stond zij ook al op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en Tokio, bij het toernooi in 2020 werd zij negende.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 21 februari 2024 18:38

In 2023 kwam de carrière van Eerland tijdelijk stil te staan. De 29-jarige tafeltennisser werd moeder en legde daardoor tijdelijk het batje neer. “Het moeder zijn is heel leuk, wel extra druk. Ik wil het goed doen als moeder, maar ook als atleet. De zwangerschap was heel leerzaam, maar ik weet wel dat ik echt atleet wil zijn en doorgaan met mijn carrière".

Op de Olympische spelen in Tokio eindigde Eerland als de hoogste vrouwelijke Nederlandse tafeltennisser van Nederland. Op dit moment kijkt Eerland uit naar wedstrijden en een kwalificatietoernooi. “Eerst hoop ik mijzelf te plaatsen. Er is niet veel tijd meer. Ik moet nog een aantal toernooien spelen voor de wereldranking, maar met een goede loting kan ik verder".

“Er is nog niet echt een programma voor atleten die terugkomen van een zwangerschap, dus het was kijken hoe wij dat gingen aanpakken. We hebben dat rustig aangepakt om blessures te voorkomen. Toen ik terug was vond ik het heerlijk om weer te bewegen en om met mijn sport bezig te zijn”, vertelt Eerland na haar training met een grote glimlach.

Eerland heeft een opstartbudget gehad van de NOCNSF en de Nederlandse Tafeltennisbond. Toch heeft zij nog meer geld nodig en daarom is zij op zoek naar sponsors en is zij een crowdfunding gestart. “Ik moet mij weer bewijzen. Daarvoor moet ik goed trainen en veel toernooien spelen. Daarom heb ik een crowdfunding gestart en ben ik op zoek naar extra sponsoren voor mijn road to Paris.”