advertentie

Storm Louis: bomen en lantaarnpaal omver

Donderdagavond gold van 20:00 to 23:00 uur code oranje voor storm Louis. De schade in onze streek viel mee.

Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

donderdag 22 februari 2024 18:14

Stormschade Gustoweg

De politie is om 20:48 uur onderweg nar de Gustoweg in Schiedam vanwege een melding stormschade. 

Boom en lantaarnpaal omver

Op de Reigerlaan is een boom omgewaaid, ook een lantaarnpaal ging om. De brandweer heeft korte tijd de weg afgezet om de omgevallen boom weg te halen.

Boom valt op auto

foto1dillenburg

Foto: Flashphoto
Op een parkeerplaats van Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel in Vlaardingen is om 18:19 uur een boom op een auto terecht gekomen. Er zijn geen gewonden gevallen, de auto is echter ernstig beschadigd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

Eerste stormschades

18:00 uur. De eerste stormschades in Schiedam en Vlaardingen zijn inmiddels gemeld: op het Schubertplein in Schiedam en de Korhoenlaan in Vlaardingen is de brandweer opgeroepen.

'Ga indien mogelijk niet de weg op'

17:00 uur. Rijkswaterstaat meldt op X: 'Ga indien mogelijk niet de weg op. Moet je toch op pad? Wees dan extra alert onderweg.'

Zware windstoten

16:49 uur. Er worden zeer zware windstoten verwacht, tot wel 100 km per uur in onze streek. In de kuststreek wordt windkracht negen verwacht, meldt Rijnmond. Er komen ook (onweers)buien voor. 'Er kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen' meldt het KNMI.

Code oranje geldt tot 23:00 uur, daarna nog tot middernacht code geel.

De actuele windstoten:

Videobeelden: Flashphoto