advertentie

Na heftige brand maakt Schiedamse buurtwerkplaats nu weer boombakken voor op het Stadserf

Met een groep van vijf mensen maakt Joost Krop op de Schiedamse Buurtwerkplaats ‘De Buren’ boombakken voor op het Stadserf in Schiedam. De bakken moeten eind maart op zijn plek komen. De bomen en planten die in de bakken moeten komen moeten het gebied voor het Stadskantoor te maken. “We hebben dit nog nooit gemaakt, maar komt vast goed.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 22 februari 2024 16:57

En na wat tekenen, passen en meten is de Buurtwerkplaats deze week begonnen met het maken van de bakken. “De gemeente heeft ons gevraagd om de bakken te maken. In totaal moeten het er dertig worden.”

Heftige brand

Voor het maken van de bakken had de Buurtwerkplaats al het juiste hout verzameld. Eind vorig jaar brak er een heftige brand uit en ging dat hout verloren. Nu, zo’n twee maanden later, ligt de buitenopslag er heel anders bij. “Daarbij is het ook zo dat we voor juni een deel van het terrein opgeruimd moeten hebben. Op een deel van het terrein gaan ze riolering aanleggen voor de woningen die hier gebouwd gaan worden.”

Joost is met zijn buurtwerkplaats dan ook hard op zoek naar een nieuwe locatie en die is volgens hem niet zomaar gevonden. “Schiedam, als je iets weet waar wij straks verder kunnen met ons werk dan hoor ik het graag. We zijn niet heel moeilijk, maar we hebben gewoon een plek nodig.”