advertentie

Politie mag preventief fouilleren rondom huis loodgieter

Na de incidenten van de afgelopen week rondom het huis van de Vlaardingse loodgieter heeft burgemeester Wijbenga besloten om Park Hooglede aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie willekeurige voorbijgangers mag fouilleren op het bij zich dragen van verboden voorwerpen. Eerder vandaag werd ook het huis van de loodgieter wederom gesloten. 

Politie mag preventief fouilleren rondom huis loodgieter
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

donderdag 22 februari 2024 18:02

Volgens burgemeester Wijbenga was het geen licht besluit om Park Hooglede aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. “Ik realiseer mij dat het instellen van een veiligheidsrisicogebied impact heeft op de bewoners van Park Hooglede, maar met informatie uit het politieonderzoek kan ik helaas niet anders dan dit te besluiten. Het is nodig om de openbare orde te handhaven en de rust in de wijk weer terug te brengen.” Andere veiligheidsmaatregelen in de wijk blijven gehandhaafd.

Op vragen van de VVD-fractie antwoordde Wijbenga op 13 februari nog dat er toen ‘geen juridische grondslag was om Hooglede als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen’, omdat het wapenbezit in de wijk niet toegenomen zou zijn. Negen dagen later zorgen verschillende incidenten en potentieel cruciale informatie uit het politieonderzoek voor het tegenovergestelde besluit.