advertentie

Verdachte (19), die met explosieven werd aangehouden bij woning loodgieter, blijft in de cel

De verdachte die dinsdag 20 februari is aangehouden in het onderzoek naar de reeks explosies in Vlaardingen, blijft voorlopig nog in de cel zitten.

Verdachte (19), die met explosieven werd aangehouden bij woning loodgieter, blijft in de cel
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

vrijdag 23 februari 2024 18:55

De 19-jarige man uit Strijen werd opgepakt dankzij alerte beveiligers. Het gedrag van de man, die met een rode plastic boodschappentas rondliep rond het huis van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen, viel de beveiligers op. Ze belden daarop de politie. 

Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. In een rode tas werd zwaar vuurwerk aangetroffen dat onschadelijk is gemaakt door de explosieven opruimingsdienst (EOD).

De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog 14 dagen langer vast blijft zitten.

Huis weer gesloten

Het huis van de loodgieter is opnieuw gesloten door de burgemeester, deze keer voor onbepaalde tijd. Op de bezittingen van de loodgieter zijn inmiddels in totaal tien aanslagen gepleegd. 

Buurtbewoners zijn er klaar mee

De aanslag van afgelopen weekend en en de daaropvolgende sluiting van de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen heeft iedereen weer op scherp gezet. Buurtbewoners zijn er klaar mee: wanneer houdt het op?

Een vrouw die haar honden uitlaat, doet dat 's avonds niet meer in de Gretha Hofstralaan. "Ik houd er rekening mee dat er wat kan gebeuren, je bent toch waakzaam."