advertentie

Kunstwerk 'Wees Kind' al voor de opening beschadigd en beklad door groep jongeren

Vrijdag is het net aangebrachte kunstwerk 'Wees Kind' van Teuntje Fleur in het Schreiershuisje aan de Maasboulevard in Schiedam, dat zaterdag geopend zou worden, vernield door een groep jongeren.

Kunstwerk 'Wees Kind' al voor de opening beschadigd en beklad door groep jongeren
redactie

door redactie

vrijdag 23 februari 2024 19:39

Volgens een bewoner van de Maasboulevard bestond de groep uit zo'n zes tot acht jongeren 'van Nederlandse afkomst'. Er zijn ook foto's van de vermoedelijke daders gemaakt.

Het kunstwerk is beklad met teksten, waaronder 'kanker' en hakenkruizen. 'Tevens zijn er veel beschadigingen aangebracht door o.a. vuurwerk' laat de bewoner weten.

'Een vriend van de kunstenares heeft de situatie reeds gezien. Er is melding gedaan bij de politie'.

5

Even later is de politie ter plaatse gekomen en heeft de foto's gekregen, meldt de bewoner. 'Morgen zullen we indien nodig aangifte doen.' 

Zaterdag wordt gemeld dat de haatdragende teksten op het kunstwerk van Teuntje Fleur zijn weggewerkt. 'Nu nog een verfje er overheen. De opening gaat gewoon door'.

Het Schreiershuisje behoort tot het cultureel erfgoed van Schiedam. Sinds 2012 wordt er om de drie à vier maanden aan een kunstenaar gevraagd om hier een tijdelijk kunstwerk te realiseren.

6