advertentie

Kringloopkoningin Rosanne op zoek naar verborgen parels

De 28-jarige Rosanne Teurlings reist heel het land door op zoek naar dat ene kringlooppareltje. Volgens haar vrienden is ze de koningin van het tweedehands winkelen. Haar zoektocht naar pareltjes brengt haar vandaag naar de grootste kringloopwinkel van Schiedam.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 26 februari 2024 15:24

“Ik kijk vooral naar vormen en kleuren,” vertelt Rosanne Teurlings. Haar liefde voor tweedehands winkelen begon al toen ze jong was. “Ik ging als klein meisje met mijn oma naar de kringloop en dan mocht ik altijd wat uitzoeken.”

Volgens Teurlings is het niet zo gek dat het tweedehands winkelen weer een opleving heeft. “Ik shop zelf graag tweedehands, omdat er nog zoveel spullen zijn die een tweede leven verdienen. Het is een stuk duurzamer.”  Teurlings doet het ook uit financieel perspectief. “Het is een stuk goedkoper dan iets nieuws aanschaffen.”

Hand van een paspop

Ze snuffelt het liefst tussen de woonspulletjes, maar komt ook wel eens met iets heel bijzonders thuis. “Ik wilde met Halloween verkleed als iemand van de Adams Family dus kocht ik de hand van een paspop.” Vandaag neemt ze iets minder bijzonders mee naar huis, een roze vaas. “Ik blijf tot ik een oud omaatje ben de kringloopwinkels afstruinen. Of ik ben tegen die tijd een vrijwilliger in een kringloopwinkel, dat lijkt me ook leuk!”