advertentie

'We kunnen nooit genoeg kleren hebben': er zijn nog stappen te maken in bewuster winkelen

Milieu Centraal, een voorlichtingsorganisatie, deelt een campagne met een training die vrouwen helpt om minder nieuwe kleding te kopen. Het doel is dat vrouwen bewuster gaan winkelen. Winkelen Schiedamse en Vlaardingse vrouwen al bewust?

Lizzy Brocaar

door Lizzy Brocaar

maandag 26 februari 2024 17:18

“Nou, ik denk het niet echt”, antwoordt een Schiedamse vrouw lachend, terwijl ze haar tassen met nieuw gekochte kleding laat zien. De Schiedammers en Vlaardingers die voor onze camera reageren denken wel te weten waarom vrouwen vaak en veel kleding kopen: “We houden gewoon van het verzorgen van onze uiterlijk en we kunnen nooit genoeg kleren hebben, denk ik”, vertelt een Schiedamse vrouw.

Hoeveel kopen Schiedamse en Vlaardingse vrouwen ongeveer per week? “Als ik iets leuks zie, neem ik het meestal wel mee”, zegt een Vlaardinger. “Ik koop een truitje of broek per week.” Maar niet alle vrouwen die we spreken shoppen zo veel. Drie vrouwen laten weten dat ze alleen iets kopen als zij dit écht nodig hebben.

Bijna alle vrouwen die wij spreken willen wel bewuster winkelen, maar doen dit nog niet altijd. “Ik ben hier heel erg mee bezig, want ik denk dat er niet zo veel nieuwe spullen nodig zijn op de wereld.”