advertentie

Handhavers doen grote tabaksvangst in Nieuw-Mathenesse

Op het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse in Schiedam hebben handhavers van de gemeente een grote tabaksvangst gedaan.

Handhavers doen grote tabaksvangst in Nieuw-Mathenesse
Foto: X/Handhaving
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 27 februari 2024 23:07

In een pand in de Nieuw-Mathenesserstraat werd dinsdagmiddag door het Interventieteam Ondermijning 300 kilo ruwe tabak aangetroffen.

'De aangetroffen ruwe tabak kan gebruikt worden voor het fabriceren van illegale sigaretten' stellen de Handhavers. 'Naast het ontduiken van de belasting is ook de kwaliteit van het product niet te controleren, waardoor het de gezondheid in gevaar kan brengen. Soms bevatten deze sigaretten namelijk asbest, ratten keutels of zelf menselijke ontlasting. De prijs van de sigaretten is aanzienlijk lager, waardoor bijvoorbeeld de jeugd meer in de verleiding komt om te roken'.

De tabak is door de douane in beslag genomen en vernietigd.

Grootse plannen

De gemeente heeft grootse plannen met het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse: het moet in 2035 een 'levendige, groene, autoluwe en moderne plek zijn'. Een nieuw stadsdeel om te wonen, te werken en te ontspannen. Zo moeten er 2.400 nieuwe woningen gebouwd gaan worden. De gemeente krijgt van het Rijk 12 miljoen euro voor de aanleg van de nieuwe wijk, waar ook het terrein van de Glasfabriek toe behoort.