advertentie

Ook Vlaardingse jongeren hebben recht op energietoeslag

Uitwonende jongeren en studenten uit Vlaardingen onder de 21 jaar mogen ook de eenmalige energietoeslag aanvragen, dat heeft wethouder Proos in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Jongeren die minder dan 120 procent van de bijstandsnorm verdienen, hebben recht op de eenmalige toeslag.

Foto: Twee
Foto: Twee
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 28 februari 2024 13:49

Huishoudens met bewoners ouder dan 21 jaar hadden al recht op de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag werd in 2022 door het Rijk in het leven geroepen om mensen te compenseren voor de hoge energierekening. Voor deze regeling kwamen jongeren niet in aanmerking. Daar was de Vlaardingse gemeenteraad het niet mee eens. De raad diende daarom in november een voorstel in om dit wel mogelijk te maken.

Studenten met een eigen huis die al aanspraak maken op een studiefinanciering krijgen al 400 euro van DUO en kunnen nu aanvullend 900 euro aanvragen om hoge energiekosten te dekken. Voor andere jongeren ligt dit bedrag rond de 1300 euro. De gemeente heeft voor de toeslag iets meer dan veertigduizend euro vrijgemaakt op de begroting. Volgens de wethouder is het niet duidelijk of dit bedrag genoeg is om alle rechthebbende jongeren van toeslag te voorzien, daardoor kunnen de kosten hoger uitvallen.

Van half maart tot 1 juli is het voor deze groep mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de energietoeslag