advertentie

Vlaardingen viert dit jaar Koningsdag voor het eerst met eigen festival

Voor het eerst zal Vlaardingen Koningsdag vieren met een festival in het hart van de stad. Een lokaal café aan de Schiedamseweg heeft aangekondigd dat zij dit jaar een Koningsdagfestival zullen organiseren in hun achtertuin.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 28 februari 2024 16:41

"Koningsnacht wordt hier goed gevierd, maar op Koningsdag lijkt iedereen naar andere festivals buiten de stad te gaan," zegt eigenaar Arwin Verburgh. Daarom besloten hij en medewerker Jessy Zwanenburg om zelf een mini-festival te organiseren. "We willen een gezellige dag creëren," voegt Zwanenburg toe.

Terwijl Arwin en Jessy bezig zijn met het opruimen en inrichten van de tuin, zijn er al twee bars, toiletten en een podium opgezet. "We verwachten zo'n 400 Vlaardingers, die samen met ons Koningsdag willen vieren," vertelt Zwanenburg. Ondertussen heeft eigenaar Verburgh zich beziggehouden met het aanvragen van vergunningen. "Dat heeft wat tijd gekost, maar uiteindelijk is alles geregeld," zegt hij.

De line-up voor het Koningsdagfestival is ook al rond. Zwanenburg onthult graag de openingsact: "We draaien hier één nummer ontzettend vaak, en degene die het zingt, Donny van der Roest, zal het hele feest in gang zetten."